Tarçın Events ile Ankara'da Ünlü Yemek Şefi Özlem MEKİK'le Buluştuk!

Herkese merhaba.
Geçtiğimiz cumartesi günü Ankara'da güzel bir etkinliğe katıldım.

 Normalde Tekirdağ'da yaşadığımdan İstanbul'daki blogger etkinliklerine katılıyordum, yaz döneminde tatilimi Ankara'da ailemin yanında geçirdiğimden Ankaralı bloggerlar listesine de dahil olmuş oldum:))

İstanbul'da etkinlikler düzenleyen Tarçın Events Fatma Hanım bu sefer Ankara'da 50'ye yakın yemek, yaşam ve makyaj bloggerını, ünlü şef ve yemek yazarı Özlem Mekik'in "Özlem Mekik ile Günümüz Lezzetleri" kitap lansmanı için bir araya getirdi.


Etkinlik mekanı Ankara'nın hatta Türkiye'nin isim yapmış balık restaurantlarından biri olan Trilye Restaurant'tı. Etkinlik, daha önceden karşılaştığım arkadaşlarımı tekrar görmenin, instagramdan takip ettiğim ama tanışma fırsatı bulamadığım bloggerları görmenin heyecanıyla başlamıştı:) Ardından Restaurant sahibi Süreyya ÜZMEZ Trilye hakkında bizlere bilgi verdi.


Günün yıldızı tabii ki Şef Özlem MEKİK'ti. Ne tatlı dilli, ne samimi birisi, pozitif enerjsine hayran kaldım diyebilirim. Bizlere kendinden, çalışmalarından, kitabından bahsetti. Tek tek herkesle fotoğraf çektirdi, kitabını imzaladı.  


Bu arada biraz da kitaptan bahsetmem gerekirse "Özlem Mekik ile Günümüz Lezzetleri" Alfa Yayıncılıktan çıkmış 160 sayfalık bir kitap. İçerisinde evde kolayca yapılabilecek başlangıçlar, salatalar, ana yemekler, makarna, pilav ve tatlı tarifleri çok güzel görsellerle birlikte sunulmuş.  

D&R larda kolaylıkla bulabilirsiniz. 



 Trilye Restaurant'ın dünya çapında ünlenmiş lezzetlerinin de tadına baktık elbette:)

Deniz mahsüllü börek ve mevsim salata

 Hamsi ve peynir dolgulu Kabak Çiçeği Tempura 

Levrek Izgara

Suyun Ötesi Tatlısı

Yemeğin ardından kesilen pastamızı da kahve eşliğinde yedik..



Selfiesiz etkinlik olmaz tabii ki:)

 Etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan sponsorlar da vardı. 
Pakmaya ve Kalecik Un'a teşekkürler.
 


Şef Özlem MEKİK ve Şef Ayvaz AKBACAK tarafından tavsiye edilen ürünlerin satıldığı
 Nefis Gurme.com da damla sakızlı şekerler, badem ezmesi, badem çikolata kaplama, damla sakızı macunu, mastiqua içeceği, bitki çayları ve smoothielerle bizlere tadımlık ürünler hazırlamışlar teşekkür ediyorum.



En değerli hediye de hiç kuşkusuz kendimizi şef gibi hissetmemizi sağlayacak olan bıçaklar oldu. İsim yazılı şef bıçakları üreten Gurup İnoks'a da çok teşekkürler. Bugüne dair güzel bir hatıra oldu bizler için.


Başta Şef Özlem MEKİK olmak üzere, etkinlik daveti için Tarçın Events Fatma Hanım'a, organizasyonun Ankara ayağında olan Pastacaddesi Tolunay ERSOY ve Sibel ERZİNCAN'a, bizleri harika bir şekilde ağırlayan Trilye Restaurant Sahibi Süreyya ÜZMEZ'e ve Trilye personeline çok çok teşekkür ediyorum.

Herkese sevgiler..
Özlemle Kelebeketkisi Blog

Yorumlar

  1. Harika bir buluşmaydı..
    Bu etkinlik ile ilgili benim yazımı da okumak isterseniz :
    http://www.ankaraetkinlik.com/ozlem-mekik-tarcin-events-ankarada/
    Bir başka etkinlikte yeniden görüşebilmek dileği ile sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir etkinlik olmuş kitaptaki tarifleri çok severek yapıyorum ve çok lezzetli oluyor :-))

    YanıtlaSil
  3. çok keyifli bir etkinlikti..inşallah daha pekçok etkinlikte buluşuruz :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir etkinlikti, kalabalık ve neşeli bir gün geçirdik hep birlikte, sponsorların ince düşünülmüş hediyeleri de ayrıca mutlu etti bizleri. Nice güzel etkinliklerde buluşmak dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  5. O kalabalıkta çok fazla konuşma şansımız olamasa da bu güzel etkinlik sayesinde seni tanıdığıma çok mutlu oldum. İnşallah nice güzel etkinliklerde biraraya geliriz ,)

    YanıtlaSil
  6. Geldiğiniz için ben teşekkür ederim, sevgiler...
    http://sibelintarifdefteri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. Güzel bir etkinlikti . Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Unutulmaz bir etkinlikti, tekrar görüşmek dileği ile :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder