FİLM: Before Midnight (Geceyarısından Önce)

Şu sıralar gösterimde olan bir film, henüz gidip görme fırsatım olmadı ne yazık ki, çünkü her ne hikmetse ankarada avm olarak sadece cepa, gordion ve panora avm sinemalarında gösteriliyor..burnumun dibinde bir sürü avm var ama hiçbirinde yok, neyse bir zaman yaratıcam elbet kendime bu film için :)

Bu aslında bir devam filmi..Before Sunrise (Gün Doğmadan) 1995 yılında, sonrasında 2004 yılında Before Sunset ( Gün Batmadan) ve en nihayetinde merakla beklenen son film Before Midnight (Geceyarısından Önce) 10 gün önce izleyiciyle buluştu. İlk filmi geçen yıl izlemiştim, 2.sinin olduğunu bilmiyordum aslında, sonradan bir arkadaş söyledi ve acayip mutlu olmuştum duyunca, yani hikaye çok sarmıştı ve devamının olduğunu bilmek harikaydı. 2.sini de izledikten sonra 3.yü merakla beklemeye başladık tabii..
3 film bir arada


Jesse (Ethan Hawke) ve Celine (Julie Delpy) Avrupa'da tren yolculuğu esnasında tanışıyorlar. İkisi de farklı yerlere gidiyorlar ama aralarında başlayan hoşlantı ve derin sohbet, trenden birlikte inmeye ve 1 günü gün doğana kadar birlikte geçirmeye kadar gidiyor. Film sadece konuşmalardan ibaret, değişik ve çekici bir film, daha sonrasında ne olucak diye hep merak uyandırıyor. Daha fazla spoiler vermiyim izlemeyenler olabilir:)

Sonrasında bizimkiler 9 yıl aradan sonra birbirlerini buluyorlar ve yine çok fazla vakitleri yoktur, gece yarısına kadar hayatları ve 9 yıl içinde yaptıkları ile ilgili bir sohbetin içinde bulurlar kendilerini..Son filmde de Yunanistan'da 1 günlük tatil yapıyorlarmış ve ayrı kaldıkları 9 yıl boyunca yaptıkları ile ilgili sohbetlerine tanıklık edicez sanırım yine. Bu son film kaçmaz,  izleyelim görelim :))






Yorumlar