Friends Özel Bölümü 27 Mayıs 2021'de Ekrana Geliyor!

Herkese merhaba. Güzel bir haber duyurusuyla geldim. Hepimizin çok severek izlediği, belki de gelmiş geçmiş en iyi dizilerden olan "Friends" 27 Mayıs 2021 Perşembe günü özel bölümle ekranlara geliyor. Dizi 1994-2004 yılları arasında 10 sezon boyunca devam etmiş ve final yapmıştı. 17 yıl aradan sonra onları son halleriyle görecek olmak inanılmaz. Son hallerini elbette sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarıyla biliyoruz ama yine de onları dizi içerisinde görecek olmak çok heyecan verici. 

Dizideki 6 arkadaşı Jennifer Aniston (Rachel Green), Courteney Cox (Monica Geller), Lisa Kudrow (Phoebe Buffay), David Schwimmer (Ross Geller), Matt LeBlanc (Joey Tribbiani) ve Matthew Perry (Chandler Bing) canlandırıyor. 


Friends Amerikan yapımı bir sitcom dizisi. Diziyi izlememiş olanlar için konusundan bahsedecek olursam, New York'ta yaşayan 20'li yaşlardaki altı arkadaşın yaşadıkları olaylar, onların dostlukları ve her ne yaşanırsa yaşansın birbirlerine destek olmaları konu ediliyor. Dizi sahneleri karakterlerin ev ortamlarında (daha çok Monica & Rachel , Joey & Chandler'ın evleri) ve çok sevilen meşhur Central Perk coffee house'da geçiyor. Her ne kadar evler gerçek apartman dairesi gibi görünse de aslında sahneler stüdyo ortamında hatta seyircili bir şekilde çekilmiş. Gülme efekti kullanılıyor zannediyordum ama meğer stüdyodaki seyircilerin gülme sesleriymiş onlar :) 


Ben diziyi geç keşfedenlerdenim aslında. Ülkemizde sosyal medya ve dizi izleme platformlarının yaygınlaşmasıyla insanlar izledikleri dizileri, filmleri paylaştıkça adeta bir popüler kültür öğesi olarak çok sık izlenen ve paylaşılan dizilerden biri olmuştu Friends. Ben de o sayede keşfettim diyebilirim.

Dizi ile birlikte Friends ve Central Perk temalı kupalar, defterler, tişörtler vs çok popüler oldu. Final bölümünden 17 yıl geçmiş olmasına rağmen dizi hala çok izleniyor ve diziyle bağdaştırılan her türlü öğe insanlar tarafından çok seviliyor. Monica'nın evinin kapısındaki çerçeve bile :) 

Bir de şey çok ilginç gelmişti bana. Teknolojinin insan hayatına girme sürecini dizide gözlemleyebilmiş olmak, izlerken vay be ne günlermiş dedirtiyor insana. Mesela dizinin ilk sezonu 1994 yılında yayınlandı. O sezonda dizide oyuncular haberleşmek için ev telefonlarını kullanıyorlar, sesli mesajlar bırakıyorlar vs, sonraki sezonda çağrı cihazı satın almış oluyorlar onunla haberleşiyorlar. İnternet, sosyal medya vs tabii ki yok. Sonraki zamanlarda cep telefonlarıyla konuştukları görülüyor. 

Geçtiğimiz aylarda bazı kesimler tarafından eleştiri konusu haline gelmişti dizi. Sebeplerini merak edenler googlelayabilirler :) Bence hiç gerek yok böyle şeylere, maksat gülmek eğlenmek :)

Friends Reunion özel bölümünde David Beckham, Justin Bieber, BTS, Lady Gaga, Kit Harington gibi ünlü isimler de yer alacak. Ayy çok heyecanla ve merakla bekliyorum. Benim favori karakterim Joey, sizinkisi kim?

Yorumlar