FLORMAR | "Back To School" Koleksiyonu

Herkese merhabalar.
Flormar eylül ayında genç kızlar için yepyeni ve farklı bir makyaj koleksiyonu satışa sundu. "Back to School" yani okula dönüş anlamına gelen bu cici koleksiyon renkleriyle, ekose desenleriyle ve kalem şeklinde tasarlanmış dudak ürünleriyle oldukça ses getirdi.


Koleksiyonda no-makeup makeup teması hakim aslında. Yani makyaj yokmuş gibi bir makyaj:) Liseli gençlerin okulda pür makyajlı olmaları hiç hoş olmaz tabi. O yüzden bu koleksiyonda cildin daha canlı, eşit tonlu görünmesi için hafif ve ince yapılı BB kremler, anti-blemish sivilce karşıtı cilt bakım ürünleri, transparan ve siyah mascara ile lip balm ve dudak renklendiciler bulunuyor.


Back to School koleksiyonunun en dikkat çeken ürünleri Blur Effect BB Krem ve Anti-blemish BB Krem oldu sanırım. 


Anti-blemish BB krem sivilce oluşumunu önlemeyi vaat eden sivilceli, karma ve yağlı ciltli gençlerimiz için önerilen yağsız bir BB krem. 


01 Light, 02 Light Medium ve 03 Dark Medium olmak üzere 3 tonu var. Bendeki 02 Light Medium rengi. Sarı alt tonlu bir renk, cildime de uyum sağladı. Kapatıcılığı yok denecek kadar az. Sürüldüğünde cildi kurutmadan matlaştırıyor. Gün içinde ciltteki fazla yağı kontrol altına almayı vaat eden bir ürün.

Blur Effect BB Krem spf 30 güneş koruması içeriyor. Kapatıcılığı anti-blemish bb kreme göre çok daha iyi, mat ve saten bitişli, ciltte oluşturduğu kadife his çok hoşuma gitti. Bendeki 03 Dark Medium rengi. Benim cildim için bir tık koyu tabi. Üzerinden pudrayla geçerek rengini biraz açıyorum:)

Üstteki Anti-blemish 02 Light Medium, alttaki de Blur Effect 03 Dark Medium. Ürünler 35mmlik tüp ambalajda bulunuyor. Kullanım süreleri de 12 ay.
Gelelim koleksiyonun en beğendiğim ürünlerine. Volume Essentials Transparan ve Siyah Mascara.


Transparan mascara kirpiklere renk vermeden kirpikleri belirginleştirip tek tek ayırıyor. Siyah mascarayı sürmeden önce baz olarak, hatta kaşları sabitlemek için kaş mascarası olarak da kullanılabilir.


Siyah olan Volume Essentials Black mascara ise kesinlikle ilk günden beri favorim olmuş durumda. Plastik fırçasıyla tek tek ayırıyor, kirpikleri uzatıyor, gün içinde akma bulaşma yapmıyor. Benim cılız kirpiklerimde her mascara işe yaramıyor hatta çok para verdiklerim bile, ama bu gayet iyi iş gördü. Instagramda paylaştığım resimde kirpiklerimdeki duruşunu görebilirsiniz. 



Gelelim rengarenk Match Butter Lip Tintlere ve Lip Balm'a.




Match Butter Lip Tintler, hafif kremsi yapısı ile dudağı renklendiririp doğal bir görünüm veriyor. İçeriğindeki kakao, shea butter formülü ile dudağı uzun süre nemli tutuyor. 

Bendeki renkleri 01 Cotton Candy 

ve 03 Mulberry

Match Butter Lip Tintlerin kahve tonlarında 02 Vanilla isimli bir rengi daha bulunuyor. Bunların dışında bir çeşit de lip balm var koleksiyonda. Kişiye özel, dudak Ph seviyesine göre renk değiştirme özelliğine sahip, ayrıca içeriğindeki yağlarla dudaklara bakım yapıp nem veriyor.


 Swatchları da aşağıdaki gibi. En üstteki Cotton Candy, ortadaki Mulberry, en alttaki de lip balm.


Back to School koleksiyonunda yalnızca renkli kozmetik ürünleri yok, aynı zamanda genç kızların cilt problemlerine çözüm olabilecek sivilce karşıtı Flawless Anti-blemish ürünleri de var.

Cilt bakım serisi soldan sağa Flawless Anti-Blemish Treatment Gel Cream, Face Wash ve Tonikten oluşuyor. Jel krem paraben içermiyor, ciltteki sivilce lekelerinin iyileşmesine katkı sağlayan bir ürün. Ben bu jel kremi makyaj öncesinde sivilce oluşumlarının, sivilce nedeniyle oluşmuş olan kızarıklık ve lekelerin üzerine uyguluyorum, etkisini beğendim yalnız kokusu pek hoş değil söylemeden edemicem.

Face Wash yüz temizleme jeli, içerisinde minik partiküller de barındırıyor. yağsız olması nedeniyle karma/yağlı ciltler için oldukça uygun. Benim cildim aşırı hassas cilt temizliği ürünlerine karşı. Bir ton para verip aldığım jeller, peelingler, kremler vs. hepsi sivilce yapıyor. Flormar'ın bu ürünü sivilce sorunu yaşamadığın ender ürünlerden biri oldu:) Cildi pek fazla kurutmuyor, tahriş de etmiyor. Rahatsız edici bir kokusu yok. 

Cilt temizliğinde yıkama işleminden sonra tonikleme de büyük önem taşıyor. Ben her ne kadar tembelliğimden dolayı bunu alışkanlık haline getiremesem de, alışkanlığa dönüşmesi konusunda kendimi epey bi zorluyorum:) Flawless Anti-blemish toniğin gözeneklerde biriken yağları temizleme, siyah nokta oluşumunu engelleme gibi vaatleri var. Uzun süreli kullanımımda bu etkilerini gözlemleyebilirim büyük ihtimalle.


Benim Flormar Back to School koleksiyonu ile ilgili kişisel yorumlarım bu şekildeydi. Flormar koleksiyon çıkarma konusunda hızına yetişilemeyecek markalardan biri. Bunun üzerine 2-3 koleksiyon daha çıktı. Tabii her yeni koleksiyonun çıkışında öncekilerde indirimler de oluyor. Hatta şu an Back to School koleksiyonunda indirim var. İncelemek isterseniz Flormar'ın online sitesine ışınlanabilir fiyatlarına da bakabilirsiniz. Ayrıca Flormar mağazalarından da ürünlere ulaşabilirsiniz.

Herkese sevgiler
Özlemle Kelebeketkisi Blog

Yorumlar